Otevřený dopis FTV Prima

FTV Prima na základě dnešní reportáže chystá kampaň zaměřenou proti “nepřizpůsobivým” občanů. Viz níže uvedené video.  Na základě toho jim chceme zaslat níže uvedený otevřený dopis v němž žádáme o přehodnocení tohoto rozhodnutí. Dopis chceme zaslat e-mailem zítra (12. dubna) po 12:00.  Do této doby se formou komentářů na Facebookové skupině “Proti projevům nenávisti na FB” můžete připojit k dopisu. Napište do komentáře jméno a případně čím se zabýváte. Například: “Jan Novák, aktivista iniciativy Ne jaderným zbraním”, popřípadě se můžete připojit i jménem celé skupiny, iniciativy… Též můžete zaslat své nacionále e-mailem na: [email protected]

Text otevřeného dopisu:

Vážená redakce zpravodajství FTV Prima.

V hlavní zpravodajské relaci ze dne 11.4.2014 jsme se, my níže uvedení občané (a členové uvedených iniciativ) dozvěděli o chystané kampani „Kam se jiní bojí“ zaměřená proti nepřizpůsobivým občanům. Touto formou bychom vás chtěli požádat o přehodnocení tohoto rozhodnutí.

Nezastáváme se občanů, který páchají jakoukoliv kriminalitu. Odmítáme však, že za touto problematiku můžou všichni tzv. nepřizpůsobiví. Jak už ukázaly konkrétní události z minulých let, těchto situací v sociálně vyloučených lokalitách se rádi zneužívají extremisté z řad neonacistů členů politických stran jako je DSSS . Jsme přesvědčeni, že tato kampaň povede k vyostření sociálního napětí v zemi a k novým pokusům o pogromy jak je známe například z Českých Budějovic, Duchcova, Šluknovska, Ostravy a mnoha dalších míst v nedávné době. Jsme rovněž přesvědčeni, že za danou situaci v lokalitách nemohou jen samotní obyvatelé, ale rovněž majitelé ubytoven, majitelé realitních společností, které je do míst, kde není práce stěhují, majitelé heren a další lidé. Jsme si vědomi složitosti situace v těchto lokalitách a svou aktivitou se snažíme dlouhodobě přispět ke zlepšení. Jsme si vědomi však, že řešení této situace je dlouhodobější a musí se na něm podílet jak aktivisté nevládních organizací, tak samosprávy, politici, média, bezpečnostní orgány, ale samozřejmě i lidé bydlící v těchto lokalitách.

Touto formou vás žádáme tedy o vyvození sociální odpovědnosti k dané situaci a k tomu, aby vaše reportáže neeskalovaly napětí v České republice.

S přátelským pozdravem,
(podepsaní aktivisté)